Äänestä lapsillesi mahdollisuus asua Suomessa?

Jos katsoo millaiset maat ovat menestyneet viimeisten vuosikymmenien saatossa, niistä löytää yhteisiä piirteitä. Ensinnäkin niissä on raudanluja omaisuuden suoja. Toiseksi niissä on loiva tuloveron progressio. Kolmanneksi niissä on vahva yksityinen yrityssektori. Kolmanneksi niissä on ahkera ja osaava kansa. Neljänneksi niissä ammattiyhdistys ei koe yrityksiä vihollisiksi, vaan yhteiskumppaneiksi. Josta syystä eivät yrityksetkään koe ammattiyhdistystä vihollisena, vaan kumppanina. Viidenneksi niissä on vastuulliset ja aikuismaisesti käyttäytyvät kansanedustajat.

Jos taas katsoo, mitkä maat ovat ajaneet itsensä kuralle, niistäkin löytää yhteisiä piirteitä. Kommunismi tuhosi naapurin talouden, vaikka maa on pullollaan luonnonrikkauksia. Sosialismi tuhosi Venezuelan, vaikka sieltäkin löytyy öljyä mielin määrin. Eli mitä enemmän maan politiikka on tai on ollut kallellaan vasemmalle, sitä liukkaampi on alamäki.

Meiltä puuttuvat kaikki nuo menestymisen edellytykset. Eikä vaaliohjelmista päätellen millään puolueella ole aikomustakaan parantaa tilannetta. Kun kuitenkin arvelen, että puolueet ovat tehneet kotiläksynsä, niin taitaa olla niin, etteivät äänestäjät halua maamme menestyvän. Joka on murheellista. Ei niinkään ikäluokkani osalta, vaan lapsiemme ja lastenlapsiemme osalta. Miksi suomalaiset eivät halua parempaa tulevaisuutta lapsilleen? Eikö kukaan usko, että hänen lapsensa ovat kyvykkäitä ja ahkeria kun he astuvat työelämään.

Maailma toimii yksinkertaisesti. Osaavalle ja ahkeralle maksetaan kaikkialla parempaa palkkaa kuin laiskalle ja osaamattomalle. Ei se mitään tasa-arvoa ole, että valtio ottaa osaavan palkasta osan ja antaa sen osaamattomalle. Ketä sellainen kannustaa hankkimaan osaamista? Eikä sitäkään kannattaisi valtion toimin tärvellä, että työssäkäyvällä on korkeampi elintaso kuin työtä tekemättömällä. Jyrkkä progressio on se todellinen kannustinloukku, joka pitää purkaa. Ei minun tai ikätovereideni, vaan nuorisomme takia. Hyvinvointivaltio ei todellakaan tarkoita sitä, että laiskalla ja ahkeralla pitää olla sama elintaso. Eikä verotuksen tarkoitus ole tasata tuloeroja. Ellei tavoitteena ole tasata osaamiseroja. Joka vaatisi kansallisen lobotomiaohjelman, jolla avulla kaikista saataisiin tyhmiä.

Nykyinen politiikka on johtanut siihen, että maasta pakenee kymmenen tuhatta ahkeraa ja älykästä joka vuosi. Jos uskot, että lapsillasi on älliä ja tarmoa, etkä halua ajaa heitä maasta pois, äänestä niitä, jotka lupaavat madaltaa veroprogressiota. Jos tiedät, etteivät lapsesi pärjää työelämässä, äänestä ketä tahansa nykyisistä edustajista jatkoon. Jos sinulla ei ole lapsia, on samantekevää ketä äänestät. Valtio saa lisää velkaa sen ajan, kun sinulla on elinvuosia jäljellä.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: