Joulupukki, Tarzan ja Mustanaamio

Jotkut aikuiset uskovat, että Joulupukki on olemassa ja asuu Korvatunturilla ja Mustanaamio asuu Tarzanin kaverina Afrikassa. Ei siinä mitään, hyvä kun on lapsenuskoa. Mutta se ihmetyttää, että vasemmistopoliitikot uskovat, että Suomessa asuu niin runsas joukko hyvätuloisia, joita voisi verottaa raskaammin. Voisi, vaikka Suomessa on jo nyt Euroopan kirein progressio. Vielä oudompaa on se, ettei yksikään toimittaja vaivaudu kysymään vasemmistokellokkailta, että paljonko pitää tienata, jotta päätyisi sinne hyvätuloisten joukkoon.

Minuutin tutkivalla journalismilla luvut selviäisivät. Suomessa on 140 000 ihmistä, jotka saavat palkkaa yli seitsemän ja puoli tuhatta euroa kuukaudessa. Jos kaikilta heiltä viedään sata prosenttia palkasta veroina, se lisäisi valtion verotuloja viitisen miljardia. Joka on suunnilleen se summa, jonka valtio ottaa velkaa joka vuosi. Uutta jakovaraa ei siis syntyisi edes sillä tempulla. Ja vaikka niin tehtäisiin, julkinen sektorin velkaantuisi edelleen, sillä myös joukko kuntia elää velaksi. Se on sitten toinen asia, moniko osaava ja ahkera pakkaisi laukkunsa hieman ennen kuin koko palkka viedään veroina. Arvelisin, että noin 140 000 osaavaa ja ahkeraa muuttaja lähtisi.

Mutta vasemmiston logiikalla ei hätää. Maahan jää uusi hyvätuloisten ryhmä. Nyt siihen pääsee jo viiden ja puolen tuhannen kuukausituloilla. Heitä on noin 180 000. Mutta nyt ei enää riitä, että heiltä viedään kaikki tulot. Siksi veroja on kiristettävä myös niiltä, jotka tienaavat yli neljä ja puoli tuhatta euroa kuukaudessa. Eli ei kun sata prosenttia heillekin. Jo alkaa julkinen talous olla tasapainossa.

Median pitäisi olla vallan vahtikoiria. Mutta milläs olet, jos oma kuono on vahdittavan hännän alla? Siksi poliitikot voivat Suomessa puhua mitä lystäävät, ilman että kukaan tekee puheille reality chekiä. Ei siis ole äänestäjien vika, että meillä on ja tulee olemaan osaamaton eduskunta ja osaamaton hallitus. Kansantalouden ja politiikan tervehdyttäminen alkaa vasta silloin, kun maahan saadaan ammattitaitoinen ja poliitikkojen suopeudesta riippumaton media. Sitä odotellessa naputtelen edelleen tylsiä faktoja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: