Hieman lukuja

Jos vaaleissa kävisi Ylen viimeisimmän gallupin mukaisesti, eduskuntaan tulisi porvarienemmistö luvuin 120/80. Eli kansan tahto on, että porvarit johtavat maata. Ongelmana on kuitenkin se, että porvarienemmistöön tarvitaan mukaan myös Perussuomalaiset. Se saattaa johtaa siihen, että maahamme kasataan vihervasemmistohallitus. Joka ei onnistu, ellei jompikumpi isoista porvaripuolueista, Kokoomus tai Kepu, lähde aisankannattajaksi vasemmistolaista politiikka harjoittavaan hallitukseen. Eli niin tai näin, moni puolue joutuu heittämään vaalilupauksensa roskakoriin jo sunnuntai-iltana.

Jos sitten katsotaan vaalilupauksia, huomataan että niiden rahoitus ei perustu reaalimaailman lukuihin. Puolue kuin puolue on lisäämässä menoja miljardilla. Jotta tuo miljardi asettautuisi raameihinsa todettakoon, että valtion tuloverokertymä on alle kymmenen miljardia. Eli jokainen miljardin lisäys tarkoitta jokaiselle valtion tuloveroa maksavalle kymmen prosenttia korkeampaa veroastetta.

Miksi äänestäjät sitten äänestävät puolueita, joiden lupaukset kiristävät hänen verojansa? Oikea vastaus siihen on se, että valtion ansiotuloveroa maksaa vain naurettavan pieni joukko. Sitä maksaa vain joka kolmas täysi-ikäinen suomalainen. Totta kai puolueiden kannattaa luvata  kahdelle kolmasosalle äänestäjistä mitä tahansa ja panna kolmasosa maksamaan ne lupaukset. Yksikään toimittaja ei ole kysynyt yhdessäkään tentissä, että eikö ole huolestuttavaa, kun kolmasosa aikuisväestöstä maksaa kaikki valtion ansiotuloverot tässä maassa.

Vielä omituisemmaksi luvut muuttuvat, kun katsotaan mikä osuus äänestäjistä joutuu maksamaan puolet valtion tuloveroista. Silloin selviää, että kaksitoista prosenttia tuosta kolmanneksesta maksaa puolet ansiotuloveroista. Eli noin viisi prosenttia kansalaisista maksaa puolet kaikista ansiotuloveroista. Se fakta vie hieman pohjaa siltä, että hyväosaiset eivät osallistu talkoisiin. Totuus on se, että he ovat ainoat, jotka niihin osallistuvat.

Sitten voidaan katsoa myös, mistä päin maatamme valtion ansiotuloverot kerätään. Neljäkymmentä prosenttia niistä kerätään Helsingistä, Vantaalta ja Espoosta. Eli Kehä III pohjoispuolella elellään pääkaupunkilaisten siivellä. Jokaisen vaalilupauksen todellinen maksaja on pääkaupunkiseudulla asuva, töissä käyvä äänestäjä.

Yllä olevat ovat tietenkin vain lukuja. Mutta oikeita lukuja. Sunnuntaina te päätätte, jatkuuko meno entiseen malliin. Ja se päätös on oikea. Niin toimii demokratia. Eli jos enemmistö päättää edelleen elellä vähemmistön siivellä, silloin niin myös käy.

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: