Vaalien todellinen tulos

Ensinnäkin on sanottava, että vaalien suurin häviäjä ei ollut Kepu, vaan Yleisradio. Huolimatta vesikauhuisen koiran raivolla tehdystä vihervasemmiston tuesta, ponnistus valui hukkaan. Vihervasemmisto hävisi vaalit selvästi saaden vain 76 paikkaa, kun porvarit saivat 124 paikkaa. Suomen kallein ja huonoin pr-toimisto näyttääkin sijaitsevan Pasilassa.

Toiseksi voi todeta, sekä suurten puolueiden puheenjohtajista sekä Antti Rinne, että Petteri Orpo saivat vähemmän ääniä, kuin yhden miehen operaatio, Hjallis Harkimo. Rinne vieläpä samassa vaalipiirissä. Puheenjohtajista oivasti pärjäsivät Li Andersson, Anna-Maja Henriksson, Pekka Haavisto ja Sari Essayah. Ja tietenkin Jussi Halla-aho, joka taisi olla koko maan äänikuningas.  Joten kyllä sillä on väliä, kuinka valovoimainen vetäjä puolueella on.

Kolmas huomio on se, että niillä alueilla, jossa. Suomen hyvinvointi tehdään, suurimmat puolueet ovat Demarit, Kokoomus ja Vihreät. Näyttää myös siltä että alueilla, jossa eletään pääasiassa tulonsiirroilla, Kepu on vahvoilla.

Maahamme väsättäisiin kiireellä oikeistohallitusta, ellei yksi porvaripuolueista olisi Perussuomalaiset. Aika moista älyllistä epärehellisyyttä osoittaa, jos joku väittää, että äänestyksen tulos osoittaisi, että äänestäjät ovat kyllästyneet oikeistolaiseen talouspolitiikkaan. Jos olisivat, niin miksi he sitten äänestäisivät eduskuntaan porvarienemmistön?

Kun katsoo lukuja, hallituksen kasaaminen taitaa olla hankala savotta. Vihervasemmisto tarvitsee vasemmistolaisen jakopolitiikan aisankannattajaksi joko Kepun tai Kokoomuksen. Joista Kepulla taitaa olla vähemmän halua moiseen aasinvirkaan. Porvarihallitusta emme saa, koska molemmat isot porvaripuolueet pelkäävät Perussuomalaisia. Kas kun eivät pelänneet neljä vuotta sitten. Nyt pelkäävät, vaikka eduskuntaan pääsi melkoisesti niitä samoja persuja, jotka silloin kelpasivat hallituskumppaneiksi.

Jos oletetaan, ettei Kepu lähde Rinteen kelkkaan, Kokoomuksella on pelipaikka. Mutta siltä puuttuu pelinrakentaja. Orpo ei paljoa Rinteestä eroa, samanlaisia osaamattomia nahjuksia molemmat. Kokoomuksen pitää vaihtaa puheenjohtaja, ennen kuin se suostuu hallitukseen. Helpoimmin homma hoituu niin, että Orpo ilmoittaa eroavansa ja puolue valitsee Antti Häkkäsen puheenjohtajaksi. Ajatelkaa itse, millainen ero on osaamisessa ja käytöksessä, kun pääministeri Rinne ja valtiovarainministeri Häkkänen esiintyvät rinnakkain?

Mutta niinhän Orpo ei tietenkään tee. Politiikassa vain harvoin edes puolueen etu menee oman edun edelle. Jos Orpo sittenkin vie Kokoomuksen hallitukseen ja ottaa valtiovarainministerin salkun, Kokoomus tekee Keput seuraavissa vaaleissa. Joka ei voi eikä saa olla puolueen puheenjohtajan itsekkäiden tekojen seuraus. Siis vaihtoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: