Kaksi asiaa puuttuu

Rinteen uuden hallituksen, eli Karhukoplan (huom ei Kauhukopla), ohjelmassa luvataan sitä sun tätä. Ja höttölupaukset maksetaan sillä, että ammattiyhdistykset luovat Suomeen sata tuhatta uutta työpaikkaa. Hieman kyllä epäilen, ettei ammattiyhdistys ole paras tuotekehittäjä ja kannattavien työpaikkojen luoja. Eikä kovin paljon tunnu olevan siinä joukossa myöskään halua yksityisiin yhtiöihin sijoittamiseen. Kaiken lisäksi työpaikkoja pitäisi luoda kaksisataa tuhatta, jotta työssäkäyvä väestö pysyisi edes ennallaan koko hallituskauden. Mutta mitäs pienistä. Ohjelma muutenkin tuulesta temmattu.

Kuten edellisetkin hallitukset Karhukopla aikoo verottamalla nostaa asumisen ja elämisen kustannuksia Suomessa. Joka on tyhmintä talouspolitiikkaa, jota voi harjoittaa. Se johtaa tietenkin ja oikeutetusti palkankorotusvaatimuksiin ja sen myötä yritystemme kilpailukyvyn heikkenemiseen. Lisäksi se aiheuttaa julkiselle sektorille lisämenoja, sillä korotukset pitää korvata pienituloisille lisäämällä tulonsiirtoja. Joskus on käynyt niinkin, että elämiseen kohdistuvat veronkorotukset maksavat valtiolle enemmän, kuin mitä veroilla saadaan kerätyksi.

Hieman naurattaa sekin, että Karhukopla aikoo samaan aikaan sekä pidentää oppivelvollisuutta että palauttaa pakkoruotsin. Resurssien tuhlaamista molemmat. Kun nykyään akateeminen loppututkinto saadaan kasaan keskimäärin vasta kolmekymppisenä, niin kyllä siinä on opinpolkua aivan riittämiin. Eikä paljon ole kehumista siinäkään, kuinka hyvin aikoinaan sen pakkoruotsin kirjoittaneet toista kotimaista puhuvat.

Jos katsoo Karhukoplan hallitusohjelmaa kokonaisuudessan, niin kaamealtahan se näyttää. Voittajia ovat kaikki muut paitsi ne, jotka maksavat tämän päivän ja huomisen hyvinvoinnin. Yhtään ajatusta siitä ei hallitusohjelmaan ole päätynyt, miten Suomeen saataisiin uusia yrityksiä tai miten nykyiset pärjäisivät paremmin. Luulisi että olisi edes joku asia pantu mukaan vaikka silmänlumeeksi. Sillä veroja tuottavia työpaikkoja luovat vain yksityiset yritykset. Verovaroin maksetut uudet työpaikat vain lisäävät valtion menoja.

Nuorison unohtaminen on toinen puute, jota ei ohjelmassa saisi olla. Sillä tämän päivän nuoriso maksaa huomisen hyvinvoinnin. Vaan millä maksaa, kun pääministeri on sanonut, että mistään ei säästetä ja että velkarahalla mennään, jotta puolueen kannatus säilyy. Jokainen velkaeuro on pois siitä hyvinvoinnista, jonka tämän päivän nuoret voisivat huomenna itselleen kustantaa.

Kaiken kaikkiaan nuorisoa raskaasti rankaiseva hallitusohjelma. Mutta toisaalta, senhän ovat kasanneet reippaasti keski-iän ohittaneet ihmiset.

%d bloggaajaa tykkää tästä: