Suomen Diletantit Populistit

Jotenkin tuntuu koomiselta kutsua vain joitain puolueita populistisiksi. Tuntuu, koska kaikkien puolueiden tavoitteena on populistisin keinoin harhauttaa mahdollisimman moni äänestäjä antamaan äänensä juuri meidän puolueellemme. Eikä siinä vielä kaikki, jokainen ehdokaskin haluaa populistisilla lupauksilla äänet itselleen, eikä edes saman vaalipiirin puoluetoverille.

Jos puolue haluaa valtaan (= jakamaan äänestäjilleen muita puolueita äänestäneiden rahoja) sen täytyy luoda mielikuva siitä, että muut maksavat mutta sinä saat, kun äänestät meitä. Koska kateus on Suomessa ehtymätön luonnonvara, enemmistö äänestäjistä uskoo naapurinsa oleva isompituloinen ja äänestää onnesta hihitellen ehdokkaita, jotka lupaavat ankarimmin kupata naapurin kukkaroa.

Siksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, minkälaisin termein poliitikot puhuvat, kun he puhuvat tuloveroista. Yleisin termi on pieni- ja keskituloiset, joka on aika laaja joukko. Siitä puuttuvat vain ns. hyvätuloiset, joita tilastokeskuksen määritelmän mukaan on runsas viisi prosenttia tulonsaajista. Eli kun lupaa populistisesti kaikkea hyvää keski- ja pienituloisille, se tarkoittaa sitä että aikoo ottaa rahaa kuudelta prosentilta ja jakaa niitä yhdeksällekymmenelle neljälle prosentille. Aikamoista populismia sanoisin. Sen lisäksi sen luulisi olevan selvää, ettei kuudelta prosentilta voi niin paljon kupata, että siitä kummemmin riittäisi jokaiselle niistä yli yhdeksästäkymmenestä prosentista. Jos katsoo lisäksi mistä tuloverojen suurin potti tänä päivänä kerätään, ne kerätään sieltä, missä on eniten kupattavia, eli keskituloisilta. Niinpä jokainen poliitikko, joka lupaa lisää pieni- ja keskituloisille aikoo itse asiassa kiristää keskituloisten verotusta. Aika moista populismia sellainen, että lupaa palauttaa äänestäjille osan heiltä kuppaamistaan rahoista.

Kansainvälisten määritelmien mukaan noin 25 prosenttia suomalaisista on pienituloisia, noin 70 prosenttia keskituloisia ja se 5 prosenttia niitä hyvätuloisia. Eli on selvää, ettei yhdenkään puolueen kannata mainita koskaan hyvätuloisia, muulloin kuin maksumiehinä. Sekin selviää tilastoista, että valtiosektorin mediaanipalkka on kaksikymmentä prosenttia yli koko maan mediaanipalkan. Eli hyvin ovat poliitikot palkinneet julkisen sektorin palveluksessa olevat äänestäjänsä (enemmistöllä edustajista taitaa olla itsellä pakkasessa virka valtiolla). Ihmekö tuo siis on, että varsinkin vasemmalla laidalla halutaan lisätä valtiolle koko ajan väkeä. Yksityisen sektorin palkansaajista ei ole niin väliä, nehän ovat maksu- eivätkä saamamiehiä.

Aikaisemmin opetettiin mediataloissa nuorille toimittajille, että faktat pilaavat hyvänkin jutun. Nykyään opetetaan poliittisille broilereille jo päiväkodissa, että faktat pilaavat hyvän kampanjan. Onnistunutta politiikkaa tehdään niin, että luvataan mahdollisimman suurelle joukolle kaikkea hyvää ja valehdellaan, että Suomessa on muka riittävästi maksumiehiä annettuja lupauksia lunastamaan. Siksi Suomen suurin puolue viime vaaleissa olikin SDP, Suomen Diletantit Populistit.

%d bloggaajaa tykkää tästä: