Miksi Marinin hallitus vihaa lapsia?

Meillä taitaa olla ensimmäistä kertaa maamme historiassa valtiovarainministerinä henkilö, jolle on matematiikan sijasta opetettu koulussa joukko-oppia. Siis virassa olevalle valtion rahakirstua vartioivalla teletapille ei ole opetettu, montako nollaa on miljoonassa tai miljardissa. Tiedoksi arvo ministerille, että miljoonassa on kuuden nollan joukko ja miljardissa yhdeksän nollan joukko. Tiedoksi myös, että biljardi on peli, eikä rahayksikö. Tiedoksi myös, että jos yrityksen liikevaihto pienenee, niin se karsii kuluja, ei lisää niitä.

Sitten hieman joukko-oppia. Palkoista kertyy valtiolle tuloveroja vajaat kuusi miljardia. Siis kuusi ja yhdeksän nollan joukko. Kun valtiovarainministeri toteaa huolettomana, että valtio velkaantuu tänä vuonna arviolta kaksikymmentä miljardia se tarkoitta sitä, että valtio käyttää tänä vuonna etukäteen kolmen seuraavan vuoden tuloverot. Mikään talouskasvu ei kuro tuota velkaa kiinni edes kahdessakymmenessä vuodessa. Eli Marinin hallitus aikoo kiristää kansalaisen palkoista maksamia tuloveroja useilla kymmenillä prosenteilla.

Karmeinta on se, että hallituksemme tuntuvat turtuvan velanottoon. Kun on kerran ottanut kaksikymmentä, miksei seuraavana vuonna ottaisi saman verran? Tai vähän enemmän. Vai uskooko joku, että kun hallitus ottaa tänä vuonna kaksikymmentä miljardia velkaa, ja että se tekee vuodelle 2012 kaksikymmentä miljardia pienemmän budjetin? Jos uskoo, niin lääkitystä kannattaa oitis vähentää.

Jos kansalaiset totutetaan ”ilmaiseen” rahaan, niin kyllä kansa tottuu siihen. Sen opimme jo finanssikriisistä. Suomelta kesti kaksi kertaa pitempään, kuin muilta teollistuneilta mailta, saavuttaa kriisiä edeltänyt bruttokansantuotteen taso. Kun muissa maissa painettiin töitä, Suomessa painettiin avustuskaavakkeita, joilla kansalaiset ja yritykset voivat anoa eri instansseista ”ilmaista” rahaa.

Valtion velka nousee ensi vuoden loppuun mennessä todennäköisesti lähelle 150 miljardia. Eli olemme silloin käyttäneet seuraavan kahdenkymmenenviiden vuoden valtion tuloverot etukäteen. Jokainen voi mielessään miettiä, minkälaiseen ”hyvinvointivaltioon” lapsillamme on varaa. En ymmärrä, miksi Sanna Marin joukkoineen vihaa niin syvästi suomalaisia lapsia, että tuhoavat heidän mahdollisuutensa elää hyvinvointivaltiossa.

Mutta onneksi nuorillamme on vielä mahdollisuuksia. Autolautalla pääsee Ruotsiin ja Saksaan. Niissä maissa hallitukset eivät vihaa omaa nuorisoaan ja ovat valmiit myös vastaanottamaan ahkeria ja osaavia konkurssipakolaisia Suomesta, jossa hallitus on tuhonnut heidän tulevaisuutensa.

Ja sitten vielä yksi ihmettelevä kysymys. Miten hallituksen ministerit edes kehtaavat kummastella matalaa syntyvyyttä? Ihmettelyn sijasta nöyrä anteeksipyyntö olisi enemmän paikallaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: