Teletapit ostoksilla

Sanna Marin hukkasi juuri kymmenen miljoonaa veronmaksajien rahoja. Luulisi hävettävän, vaan ei ilmeisesti. En ole tähän mennessä kuullut katuvaa anteeksipyyntöä ja lupausta ottaa möhlimisestä opiksi. Marinia ei taida edes osata hävetä sitä, että hän tyrmäsi muutama viikko sitten presidentti Sauli Niinistön neuvon asioiden asiallisesta hoitamisesta. Jos olisi ottanut onkeensa, Suomi olisi tänään kymmenen miljoonaa euroa rikkaampi.

Jotta joukko-opin tunneilla matematiikkansa oppinut pääministeri tietäisi mitä on kymmenen miljoonaa, kerron. Se on ykkönen ja seitsemän nollaa sen perässä. Varmuuden vuoksi kerron myös, että matematiikassa kokonaisluvun jälkeisillä nollilla on merkitystä. Varmaan nollilla on joku merkitys myös joukko-opissa.

Toinen tapa hahmottaa kymmen miljoonaa on laskea, kuinka monta mediaanituloista suomalaista tarvitaan maksamaan valtion tuloveroa, jotta valtio saa sen summan kasaan.  Sanna Marin hölmöili yli tuhannen mediaanituloisen veronmaksajan tänä vuonna maksamat valtion tuloverot kerralla! Aika reipasta taloudenpitoa. Mahtaako pääministeri lähettää heille kaikille henkilökohtaisen kirjeen, jossa hän kertoo, etteivät he saa tänä vuonna yhteiskunnan palveluja, koska heidän rahansa menivät Kankkulan kaivoon.

Ihan aikuisten oikeasti on täysin käsittämätöntä, että hallitus ostaa lääkäreille hengityssuojia virolaisesta kauneussalongista. Ja vielä käsittämättömämpää on, että hallitus maksaa ne, ennen kuin on nähnyt ensimmäistäkään suojaa. Jos jossain yrityksessä johto toimisi niin, se olisi jo vaihdettu.

Arvelisin, että Marinille ja muille teetapeille on iskenyt vauhtisokeus. Miljoonat, miljardit ja biljardit pyörivät päässä suloisena sekamelskana. Valtiovarainministeri Kulmuni sanoikin eräässä haastattelussa, ettei miljoona tunnu missään, jos sitä vertaa biljardiin, vai oliko se miljardiin. Reaalimaalimassa miljoona on kuitenkin iso raha. Ainakin niille, jotka yrittävät tienata sen firmaansa. Mutta mistä maataloustukipuoleen puheenjohtaja sellaisen voisi tietää? Että kaikille ihan kaikille ei jaeta rahaa maataloustukina, vaan joidenkin pitää tienata rahat työtä tekemällä.

Jotta teletappihallitus ei sorru uudemman kerran ostelemaan verorahoilla sekundaa mistä sattuu, kerron. Lentokoneita ei kannata ostaa lihakaupasta, eikä kanuunoita kampaamoista.

 

 

 

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: