Pääministeri Marin, eikö edes hiukan hävetä?

Pääministeri Marin, tehtävänne on johtaa hallitusta kansamme parhaaksi. Miksi ette tee niin?

Ellette ryhdistäydy, jäätte historiaan pääministerinä, joka ajoi Suomen kansantalouden kuralle. Jos mikä tahansa yritys teki tappiota viime vuonna ja sen liikevaihto kutistuu tänä vuonna kymmenen prosenttia, niin mitä se ei tee? Se ei lisää menojaan. Mitä se sen sijaan tekee? Pienentää kulujaan.  Sama koskee kotitalouksia. Jos tulot pienenevät, menot mitoitetaan alempien tulojen mukaisiksi. Miksi te kuitenkin teette päinvastoin? Ettekö ole koskaan joutunut vastaamaan omasta taloudestanne?

Edustamallanne puolueella on kautta aikojen ollut vain yksi ratkaisu kaikkiin ongelmiin, tuloverotuksen kiristäminen. En kuitenkaan suosittele sitä, taidamme nimittäin olla jo sillä reunalla, jossa tuloverotuksen kiristäminen vielä nykyistä kireämmäksi alkaa jarruttamaan kansantalouden kasvua. Voitte pyytää valtiovarainministeriöstä listan niistä maista, joiden kansantuotteen kasvu on ollut ripeintä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Huomaatte varmaan, että niissä kaikissa on huomattavasti Suomea matalammat tuloverot.

Taisitte jossain haastattelussa sanoa, ettei nyt ole menoleikkausten aika. Saanen olla voimallisesti eri mieltä. Toivottavasti olette kanssani samaa mieltä siitä, ettei nyt ole menolisäysten aika. Jos olette, voitteko kertoa sen hallituksenne ministereille, kun näyttävät elävän kuin tuhlaajapojat. Näyttävät, koska joka toinen päivä joku ministereistänne kertoo iloisena medialle, että nyt lisätään milloin mitäkin menoja. Viimeksi ministeri Skinnari lupasi velkaantuneen Suomen ottavat lisää velkaa, jotta se pystyy lähettämään lisää rahaa WHO:lle.

Menojen pienentäminen on laihialaista puuhaa. Sitä pitää tehdä joka päivä väsymättömällä sitkeydellä. Miljardin säästö kertyy tuhannesta miljoonan säästöstä. Voi olla, että miljoona tuntuu teistä pieneltä summalta, mutta koittakaa itse raapia se kasaan yrittäjänä. Saattaa näkökulma muuttua. Säästäessä kannattaa kunnioittaa pieniäkin säästöjä.

Annan teille muutaman vihjeen siitä, missä punakynä voisi viuhua. Spelttivehnän tuki. Mitähän maata kaatavaa mahtaisi tapahtua, jos se pyyhittäisiin budjetista jo huomenna. Tuulimyllyjen satojen miljoonien tuki vuosittain. Jos että pyyhi sitä pois oitis, voisitte edes kertoa Suomen kansalle, miksi valtio ottaa velkaa nekin summat, maksakseen lainarahalla saksalaisille pääomasijoittajille siitä, että ovat pystyttäneet Suomeen maisemaa pilaamaan heikosti sähköä tuottavia lipputankoja.

Jos ette todellakaan löydä budjetista mitään turhaa ja karsittavaa, olen korvauksetta käytettävissä.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: