Elvytetään nettomaksajat hengiltä

Unionin jäsenmaista vain kymmenen on nettomaksajia. Muut rallattelevat käsi noiden tyhmyreiden kukkarossa.

Nyt sitten komissio ehdottaa, että ei kun lisää löylyä liki tuhannella miljardilla. Kutsuvat sitä naama vakavana elvytyspaketiksi. Suomelle se tarkoittaa yli kymmenen miljardin lisämaksuja. Ennestään meillä on jo toiset kymmenen miljardia kanissa Brysselin moolokin kidassa. Ne lankeavat maksuun, jos ja kun vaikka Kreikka ei selviä veloistaan. Miten se elvyttää Suomea, että otamme kymmenen miljardia lisää velkaa ja lähetämme sen Brysseliin?

Yhteenlaskettuna EU velkakuormamme on siis yli 20 miljardia. Jotta tuo jättimäinen summa asettuu raameihinsa, todettakoon että valtio tuloverokertymä on noin 7 miljardia. Jotta asia tulisi vielä selvemmäksi, todetaan myös se, että runsaasta viidestä miljoonasta suomalaisesta vain pulitoista miljoonaa kansalaista maksaa tuloveroa. Eli nuo onnekkaat ovat jokainen velkaa Brysseliin 15 000 euroa, joka kerätään heiltä veroina.

Jos joku ihmettelee, miksi Saksa on niin innokas lähettämään suomalaisten rahoja Alppien eteläpuolelle, kannattaa tutkia saksalaisten autotehtaitten myyntilukuja. Aika monta mersua, bemaria ja volkkkaria vähemmän on viime aikoina rahdattu Alppien tunneleiden läpi etelään. Mutta kun me lähetämme luigille, pierrelle ja joselle rahaa, niin jo alkaa autokauppa käydä.

Tämä uusi paketti on tosin rehellisempi, kuin aikaisemmat. Ennen puhuttiin ”lainoista”, vaikka kaikki tiesivät, ettei rahoja koskaan saada takaisin. Jutta Urpilainen tosin luuli, että takuus on taikasana, jolla välimeren pojat saadaan maksamaan mielle ne rahat takaisin. Sitä odotellessa. Nyt sitten rahaa annetaan ilman edes takuuksia, eikä lainata.

Kun iloisille noille (valtion)veronmaksajille, joita on se puolitoista miljoonaa, selviää lisäksi se, että valtio on ottanut heidän piikkiinsä 120 miljardia velkaa, on helppo laskea, että noilla iloisilla valtionveronmaksajilla on maksettavia verorästejä naamaa kohti 80 000 euroa. Melkoiset mätkyt siis tulossa.

Koska neljä miljoonaa kansalaista ei siis osallistu näihin talkoisiin, onko ihme, että enemmistö kansalaisista on sitä mieltä, että ei säästetä missään, vaan otetaan lisää velkaa? Enkä pitäisi kovin rehellisinä niitäkään poliitikkoja, jotka kailottavat, etteivät hyväosaiset osallistu talkoisiin. Kuka muu niihin talkoisiin mukamas osallistuu, kuin ne puolitoista miljoonaa veronmaksajaa?

Jos Suomen hallituksella olisi selkärankaa, hallitus äänestäisi tätä saksalaisen autoteollisuuden tukipakettia vastaan. Äänestäisi, vaikka sitä kutsutaan elvytysrahastoksi.

Mutta niinhän hallitus ei tee, vaan ottaa sinun piikkiisi iloisesti lisää velkaa. Joka vastaa sitä, että vanhemmat ryöstäisivät lastensa säästöpossun. Sillä velan ottaminen on vain verotuksen siirtämistä tuleville sukupolville.

%d bloggaajaa tykkää tästä: