Konsulttiapua Kepulle

Kun olen lehdistä lukenut, että Kepulla on taipumusta konsulttien käyttöön, tarjoan tässä puolueelle konsulttineuvoja. Viimeaikaisten tapahtumien valossa, tarjoan niitä ilmaiseksi. Laskuttaminen kun saattaisi johtaa ikäviin seurauksiin.

Puolueella on edessään kaksi valintaa. Uusi valtiovarainministeri ja uusi puheenjohtaja. Konsulttina neuvoisin, että valitkaa uusi valtiovarainministeri kesäkuussa, mutta jättäkää uuden puolueenjohtajan valinta vuoden vaihteeseen.

Ajoittamalla valinnat niin, saatte tungetuksi Mustan Pekan Sanna Marinin kouraan. Syksyllä hallitus joutuu nimittäin tekemään budjetin. Kun velkaa on otettu ilman mitään rajaa, niin syksyn budjetissa on viimein korotettava kaikkia veroja ennen näkemättömällä raakuudella ja leikattava holtitonta rahanjakoa. Siinä tilanteessa on mille tahansa puolueelle edullista, jos se voi ajaa kaksilla rattailla. Eli kepulainen valtiovarainministeri esittelee naama happamana Marinin hallituksen veronkorotus- ja leikkausbudjettia ja Kepun puheenjohtaja haukkuu estoitta Marinin hallituksen budjettia. Se johtaa tietenkin siihen, että Marin joutuu puolustamaan julkisuudessa hallituksensa budjettia ja ottamaan niskaansa kaiken kuran. Kepun kannattaa pitää mielessä myös se, että Marin on ilmoittanut ottavansa Rinteeltä puolueen puheenjohtajuuden kesän kokouksessa. Eli demareilla ei ole mahdollisuutta ajaa kaksilla rattailla.

Syksyn budjettiesitys tulee heikentämään voguemissi-pääministerin suosiota ja Kepun kaksilla rattailla ajelu voi samaan aikaan kääntää sen kannatuksen nousuun. Tämä takaa sen, ettei demareille tule mieleen eduskunnan hajottaminen ja uusien vaalien järjestäminen. Kun ottaa huomioon Kokoomuksen kyvyt, taitavalla politikoinnilla hallituksessa istuvasta Kepusta tulee myös johtava oppositiopuolue. Valtiovarainministeri voi kohautella hartioitaan, kun Marin perää naama punaisena hallituksen yhtenäisyyttä. Minkäs teet, minä kyllä, mutta tuo puoluejohtaja ei.

Koska oletettavasti Marinilla on kova halu jatkaa pääministerinä, se tarjoaa Kepulle otollisen politikoinnin paikan, kunhan puheenjohtaja ei istu hallituksessa. Kepulaiset ministerit voivat aika ajoin antaa ymmärtää, että puolueessa kytee lähdön tunnelma. Ja siinähän käy silloin niin kuin aina käy, jos toinen haluaa ja toiselle näyttää olevan samantekevää. Kyllä silloin taipuu ensin se, joka kovasti haluaa.

Vanhaan hyvään aikaan Kepu olisi osannut tehdä noin ilman neuvojakin. Mutta politikoinnin taito lensi tuvasta ulos Juha Sipilän puheenjohtajakaudella. Jotta joku jaksaisi seurata politiikan tekemistä, Kepun on tuotava politikointi takaisin politiikkaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: