Alaston keisari

Kun asiasta valehdellaan valtakunnan mediassa riittävän pitkään, se muodostuu ajan kanssa kansalaisten mielessä totuudeksi. Siksi poliitikot, jos eivät nyt suoraan valehtele, ainakin käsittelevät totuutta suuripiirteisesti.

Poliitikot luovat kansalaisille mielellään mielikuvan, että valtiolla, kunnilla tai kovinkin epämääräisellä ”yhteiskunnalla” olisi jossain rahaa, jota se voisi jakaa poliitikkojen kannattajille, Tai jos eivät kehtaa suorastaan väittää jakavansa raakaa rahaa, väittävät tarjoavansa kannattajilleen ”ilmaisia” palveluja. Selvennyksen vuoksi kannattaa muistuttaa, ettei ”ilmaisia” palveluja ole. On vain joillekin kansalaisille maksuttomia palveluja, jotka jotkut muut kansalaiset maksavat. Valtiolla eikä kunnilla ole myöskään penniäkään omaa rahaa, jota poliitikot voisivat kannattajilleen jakaa. Niillä on vain oikeus ottaa pakkokeinoilla uhaten joidenkin kansalaisten pankkitileiltä rahaa ja siirtää niitä joidenkin muiden kansalaisten tileille.

Niinpä vastuullinen media ei koskaan kertoisi, että ”yhteiskunta” maksaa, tai että sen pitäisi maksaa jotain. Rehellinen toimittaja kertoisi, että ”yhteiskunnan” sijasta maksumiehenä on ahkera keskituloinen töissä käyvä kansalainen. Sillä hehän maksavat suurimman osan valtion ja kuntien keräämistä veroista tänään ja huomenna.

Siis, jos joku puolue ehdottaa, että ”yhteiskunnan” pitäisi ryhtyä maksamaan jollekin jotain tai tarjota ”ilmaiseksi” joitain uusia palveluja, rehelliset toimittajat otsikoisivat asian niin, että kyseinen puolue haluaa korottaa ahkerien keskituloisten työssäkäyvien äänestäjien verotusta. Vain epärehellinen toimittaja ylistää tuon tyyppisiä ehdotuksia.

Poliitikot ovat kyllä ymmärtäneet, että ahkera keskituloinen joutuu heidän lupaustensa maksumieheksi. Siihen he ovat keksineet uuden ratkaisun. Sen sijaan, että edes yrittäisivät elää tulojen mukaan, he ovat ryhtyneet ottamaan velkaa ahkeran keskituloisten lasten nimiin. Sillä mitä muuta valtion velka on, kuin tulevien sukupolvien maksettavaksi otettua velkaa. Kun velkaa joskus ryhdytään lyhentämään, sitä lyhennetään verottamalla tulevia sukupolvia.

Suurin osa kansalaisista ymmärtää sen omassa taloudessaan, että velkaa ottamalla ei vaurastu. Siksi kovin kummoista kuvaa ei saa suomalaisesta politiikasta, jossa kansakunnan menestymismahdollisuudet tuhotaan ottamalla holtittomasti velkaa, jolla ostetaan poliitikkojen menestymismahdollisuudet seuraavissa vaaleissa.

Poliitikot voivat pettää kansaa niin kauan kuin media antaa heille siihen mahdollisuuden. Jos media uskaltaisi kertoa, ettei keisarilla ole vaatteita, niin poliitikot joutuisivat ryhdistäytymään. Mutta jos media huomennakin kertoo meille, että ”yhteiskunnan” pitäisi maksaa ja tarjota enemmän ”ilmaisia” palveluja, lastemme piikkiin eläminen jatkuu.

Kansankunnan, joka syö lastensa eväät, pitäisi hävetä, eikä vaaita isompia annoksia.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: