Päämissisteri

Päämissisteri Sanna Marin paheksui sitä, että UPM tekee voittoa. Ymmärrän, sillä mitä useampi suomalainen yritys tekee voittoa, sitä harvempi äänestää demareita. Kaikille muille kuin Marinille on selvää, että voittoa vuoleva yritys on turvallisempi työnantaja, kuin tappiota takova.

Sitäkin päämissisteri paheksui, että yhtiö jakaa osinkoa. Muun muassa suuromistajalleen Valtion Eläkerahastolle. Ilmeisesti päämissisteri haluaa leikata valtion eläkkeitä, kun ei halua valtion eläkkeistä huolehtivaan eläkeyhtiöön niin paljoa osinkotuloja.

Kun hallituksen vihamielisyys yrittämistä kohtaan yhdistetään päämissisterin tavoitteeseen kuuden tunnin työpäivästä, niin aika kamikazehengellä pitää sellaisen sijoittajan olla liikkeellä, joka tämän hallituksen aikana edes ajattelee tekevänsä investointeja Suomeen.

Yleisradio (jonka työntekijöiden palkankorotuksista Marin päättää) hankki heti muutaman Tuppukylän sivuyliopiston professorin sanomaan, etteivät palkat Suomessa ole kovinkaan paljon isompia kuin muualla. Eivät ehkä olekaan, mutta tuppukylän professorit olisivat voineet myös todeta, että Suomessa on tuotettua tonnia kohti paljon enemmän käsiä sitä tonnia tuottamassa. Joka ei johdu työntekijöiden ahkeruudesta eikä osaamisesta, vaan demariliittojen vuosikymmenten aikana lakkoilemalla aikaan saamista työehtosopimuksista. Miksi päämissisteri ei vaadi työehtosopimuksiin joustoja, jotta vältyttäisiin tulevilta irtisanomisilta?

Arvelisin myös, ettei päämissisteri taida ymmärtää, että hänen palkkansa maksavat yksityiset voittoa tuottavat yritykset. Mistä hän mahtaa luulla varorahojen virtaavan valtion kirstuun? Kyllä niistä enin osa tulee yksityisten yritysten maksamista veroista ja yksityisten yritysten työntekijöilleen maksamista palkoista maksetuista veroista. Edes arvonlisäveroa ei taitaisi kummemminkaan kertyä, jos se runsaudensarvi tukittaisiin.

Sen sijaan, että päämissisteri hyökkää päin yhtä yksityistä yritystä, hänen pitäisi kiittää yhtiön johtoa siitä, että nämä pitävät yhtiön kannattavana. Mutta kun oppi on kevytkommunismia, niin yksityinen yrittäminen on saatanasta.

Kun vientimaidemme lama iskee syksyn mittaan rajummin ja rajummin teollisuuteemme, monenko yhtiön johdon päämissisteri ehti vielä haukkua ennen kuin vuosi vaihtuu? Silläkö tavalla päämissisteri uskoo kansantalouden kääntyvän nousuun?

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: