Miksi hallitus vihaa työssä käyviä kansalaisia?

Jos oma tai puolueen menestys on tärkeämpää, kuin kansan hyvinvointi, saattaa politiikka olla sellaista, kuin millaiseksi se tämän hallituksen aikana näyttää muodostuvan. Tosiasioilla ei ole väliä, kun koko ajan tehdään musta tuntuu päätöksiä.

Kun vielä päätöksien kohteet valitaan sen mukaan, mikä milloinkin saa parhaiten julkisuutta, niin punainen lanka, jos sellainen hetkeksi sattuu löytymään, katkeaa kun teletapit ryhtyvät kilpailemaan keskenään median suosiosta kuin missikisoissa.

Tosiasia on yksinkertaisesti se, että julkiset menot ylittävät tällä hetkellä reippaasti julkisen sektorin tulot. Tasapaino voidaan saavuttaa joko korottamalla veroja tai pienentämällä menoja. Kun otetaan huomioon, että verotus on Suomessa tällä hetkellä jo Euroopan huipputasoa, niin ellei tavoite ole tuon kyseenalaisen ykkössijan pitäminen myös hamaan tulevaisuuteen, vaihtoehdoksi ei jää kuin menojen pienentäminen.

Tai onhan toki jäljellä selainenkin vaihtoehto, että pyritään edistämään yritysten menestystä, jolloin veroa maksavien kansalaisten lukumäärä kasvaa. Mutta ei se millään matematiikalla kasva niin paljon, että sillä konstilla saataisiin julkiset menot tasapainoon. Niinpä pätevä ja isänmaallinen hallitus yrittäisi edistää yrityksiemme menestystä mahdollisimman paljon, jolloin menojen leikkaustarve pienenisi. Sellainen hallituksen toimita olisi isänmaallista ja kestävää kansatalouden kehitystä tukeva.

Sen sijaan näyttää siltä, että teletappien tavoitteena on keksiä koko ajan lisää verotuloja, jotta he voisivat jakaa kannattajilleen edelleen yhtä paljon kuin ennenkin. Tai jopa enemmän kuin ennen.

Koska osa nykyhallituksen äänestäjistä on kuitenkin töissä käyviä, verokorotuksen kannattaa naamioida mitä oudoimpien otsikoiden alle. Tai sitten väittää, että korotus koskee vain suurituloisia. Joita Suomessa ei ole sen vertaa, että heidän rankaisemisensa pienentäisi velanottoa millään merkittävällä määrällä. Ei vaikka heiltä vietäisiin kaikki.

Tuosta valeuutisoinnista voidaan ottaa esimerkiksi bensaveron korottaminen. Vihreät ministerit puolustavat korotushalujaan sillä, että hyvätuloiset saastuttavat enemmän, kuin pienituloiset. Varmaan niin, mutta se selittyy sillä, että hyvätuloiseksi nousee Suomessa pelkästään sillä, että käy kokopäivätöissä. Joka taas joutuu siitä, että vielä toistaiseksi palkka on yleensä hieman korkeampi, kuin työttömyyskorvaus. Rehellinen poliitikko siis kertoisi, että työssäkäyvät ihmisten kuljettaminen töihin ja takaisin kotiin, kulutta polttoainetta enemmän henkeä kohti kuin se, että ihminen loikoilee päivät kotona työttömänä. Joka selittäisi samalla sen tuloeron ja saastutuksen

Uskon, että sentään muutama poliitikko ymmärtää, ettei kansantalous oikein toimi, ellei kukaan käy töissä, joten bensaveron korottamisen tavoite ei voi olla työssäkäynnin vähentäminen. Syyn täytyy siis olla puhtaasti ja ainoastaan verotulojen lisääminen.

Nykyhallituksen mielestä työssäkäynti on siis rikkaiden huvia, joka saastuttaa ilmaa. Joten kovin suuria odotuksia ei kannatta panna sille arvalle, että Suomeen syntyy tämän hallituksen aikana uusia yksityisiä työpaikkoja

%d bloggaajaa tykkää tästä: