Hypätään kaikki siivelle

Media on aikaa sitten menettänyt objektiivisuutensa. Tai sitten toimittajat eivät ymmärrä. Tai sitten ymmärtävät, mutta vääristelevät tahallaan ja jättävät faktat kertomatta.

Tällä viikolla kaikki toimittajat ryhtyivät toitottamaan sitä, kuinka korona virus aiheuttaa julkiselle sektorille lisää kustannuksia. Olivat myös saaneet selville, että hyvätuloiset eivät ole hanakoita maksamaan sen johdosta vieläkin raskaammin veroja. Sen sijaan pienituloiset olisivat kuulemma riemumielin maksamassa enemmän veroja.  Jos kysymys olisi asetettu niin, että oletko valmis maksamaan sata euroa ylimääräistä koronan hoitoon, arvelen että hyvätuloiset olisivat olleet valmiit sen maksamaan, mutta pienituloiset eivät aivan yhtä halukkaita. Se siitä kyselystä. Ja myös toimittajien halusta kertoa faktat oikein. 

Kaiken kukkuraksi toimittajat olivat myös sitä mieltä, että jos olet maksuhaluton, niin äänestät kokoomusta tai persuja. Sen vertaa eivät edes laatulehdet viitsineet tarkastaa juttujansa, että olisivat verranneet maksuhaluttomien määrää niiden puolueiden kannatuslukuihin, joiden kannattajia he väittivät haluttomien olevan. Eli isolla sudilla roiskitaan isoja otsikoita faktoista välittämättä. Jo aikaa sitten Aarno Laitinen kertoi minulle, miten toimittajat suhtautuvat faktoihin, hyvin karsaasti. Liian usein kävisi kuulemma niin, että faktat pilaisivat hyvän jutun ja ison otsikon.

Kun Suomessa yhä pienevä joukko on elinkaarensa aikana nettoveronmaksaja, on myös selvää, että enemmistö äänestäjistä on valmis lisäämään maksuttomia palveluja ja tulonsiirtoja. Joka on kovin inhimillistä, jos ole saamamies, haluat tietenkin, että maksumiehet maksavat entistä enemmän. Millä muulla tavalla sinä saisit enemmän.

Koska poliitikkojen ura riippuu siitä, kuinka moni antaa äänensä hänelle, on sekin selvää, että poliitikot haluavat jakaa enemmän. Ja he saavat siihen kritiikitöntä tukea Yleisradion toimittajilta, koska Yleisradion toimittajat saavat palkkansa verovaroista. Siksi hekin haluavat, että joku maksaa enemmän veroja. Ellei maksa, heiltä jää ensi vuonna palkankorotus saamatta. Joku voisi nähdä mustaa huumoria siinä, että nettoveronmaksajien rahoilla lihotetaan sitä mediaa, joka toitottaa, että nettoveronmaksajia pitää verottaa entistä raskaammin. Sivistysvaltioissa, joihin ei siis Suomi enää kuulu, ymmärretään ettei lypsävää lehmää kannata tappaa. Täällä lypsävää lehmää pidetään yhteiskunnan vihollisena.

Ettei koko kaameus paljastuisi, media ei edes yritä kertoa, mitä tarkoittaisi, jos joutuisimme maksamaan valtionvelkamme pois kymmenessä vuodessa. Se nimittäin tarkoittaisi sitä, että kymmen seuraavan vuoden aikana kaikkien yli 35 000 euroa vuodessa tienaavien verotus kiristettäisiin sataan prosenttiin.

%d bloggaajaa tykkää tästä: