Vihreää virhelogiikkaa

Vihreiden logiikka kulkee seuraavasti. Koska olen vihreä, olen muita parempi ihminen. Siksi se, miten ajattelen, on oikein. Kaikki muut ovat väärässä. 

Jos olisin vihreä kansanedustaja, minun ei kuitenkaan tarvitse noudattaa eduskunnassa säädettyjä lakeja. Ei tarvitse, koska eduskunnassa meillä ei ole enemmistöä, siksi siellä säädetään huonoja lakeja. Sellaisia, joita meidän hyvien ihmisten ei tarvitse noudattaa.

Jos olisin ministeri, minulla on oikeus poiketa lain rajojen ulkopuolelle aina kun haluan, koska tavoittelen jotain, joka on minusta parempaa, kuin mitä laki sallii. Joka on oikeudenmukaista, koska minä tavoittelen parempia asioita kuin ne, jotka sen lain hyväksyivät. Minulla on oikeus tulkita lakia mieleni mukaan, sillä minä tiedän, mikä on oikein. Lakien tarkoitus on rajoittaa vain sellaisten ihmisten toimia, jotka eivät ole yhtä hyviä ihmisiä, kuin minä. Ja sellaisia on Suomessa aika paljon. Reilu enemmistö. 

Vihreät tietävät, että lakeja säädetään vain pahoja ihmisiä varten. Sehän on selvää, kun miettii, minkälaisia ihmisiä tuomitaan lain rikkomisesta. Oikeusvaltioperiaatetta kunniassa pitävänä hyvinä ihmisinä he tietävät, että tuomitut ovat pahoja ihmisiä. Ei niitä muuten tuomittaisi. 

Kun tuollaisella logiikalla saa toimita kansanedustajana ja jopa ministerinä, niin laajennetaan tuota oikeutta hieman laajemmaksi. Yhteiskunnassa on varmaan paljon sellaista, joka jonkun, jopa ei vihreän hyvän ihmisen mielestä antaa hänelle luvan tulkita pykäliä egoistisesti. 

Omalta kohdaltani ajattelen käyttää vihreää logiikkaa veronmaksuun ja lopettaa verojen maksun kokonaan. Argumenttinani on se, että verorahoilla tuetaan Suomessa maanviljelystä ja se aiheuttaa vesistöjen saastumista. Siksi hyvänä ihmisenä en enää maksa lainkaan veroja, jotta vesistömme pysyvät puhtaina. Vihreän logiikan mukaan minulle ei määrätä maksamattomuudesta mätkyjä, vaan verovirasto antaa vain kohteliaan huomautuksen asiasta. Siis hellän huomautuksen, ilman mitään maksuseuraamuksia.

Arvelen, että moni itseään hyvänä ihmisenä pitävä kansalainen löytää helposti lakeja, joita hyvien ihmisten ei tarvitse noudattaa. Vaikkapa niin, että jos pitää itseään hyvänä autoilijana, silloin ei tarvitse noudattaa nopeusrajoituksia. Ainakaan siinä tapauksessa, jos ajaa ylinopeutta matkalla kodittomien lasten hyväksi järjestettyihin hyväntekeväismyyjäisiin.

Jotta tasavertaisuus tavallisten kansalaisten ja hyvien vihreiden kansalaisten välillä toteutuisi, pitäisi tuomareille antaa uudet ohjeet. Jos syytetty kertoo tehneensä rikoksen hyvät ajatukset mielessä, niin ei muuta kuin kopautetaan vapauttavat tuomio. Sillä tavalla purettaisiin käräjäoikeuden ruuhkat ja voitaisiin myös muuttaa kaikki vankilat aurinkoenergialla toimiviksi ekohotelleiksi ja kasvattaa niiden pihoilla luomuporkkanoita. Ja tietenkin hyvät ja vihreät ihmiset saisivat asua ilmaiseksi noissa hotelleissa ja poimia ilmaiseksi porkkanat penkeistä. Jos joku vihreä niin raskaaseen työhön kuin porkkanan poimintaan suostuu. 

%d bloggaajaa tykkää tästä: