Hallitus ihan kuutamolla

Teletappihallitus on sählännyt niin, että maahamme saadaan vain 50 000 rokoteannosta viikossa. Kun 5 000 000 jakaa 50 000:lla, tulokseksi tulee 100. Mutta kun kaikille pitää antaa kaksi pistosta, aikaa kuluu siis 200 viikkoa, ennen kuin koko kansa on rokotettu. Joka on noin neljä vuotta. Aika moni taitaa ehtiä kukahtaa tautiin siihen mennessä. Hallitus toivoo, että mahdollisimman moni porvari kuukahtaisi, niin säilyisi kannatus.

Hallitus selittää, että kun on tuo EU. Ja paskat. Lässyn lässyn. Kyllä rokotteita olisi pystynyt hankkimaan, jos olisi ollut halua ja kykyä. Mutta kun ei ole halua, eikä kykyä. On vain selityksiä

Eikä siinä ole edes koko kaameus. Vai uskooko joku, että rokotukset pystytään järjestämään ilman sähläämistä. Ei kannattaisi uskoa. Kun käytössä on 50 000 annosta, ei kannata ilmoittaa 100 000 ihmiselle, että nyt on Sinun vuorosi käydä pistoksella.  Mutta niin vain teletappien komennossa aiotaan tehdä. 

Jotta homma ei menisi reisille, niin jokaisessa rokotuspisteessä pitäisi tietää etukäteen, montako rokotettavaa sinä päivänä tulee paikalle. Mutta millä tiedät, ellet jaa etukäteen jonotusnumeroita. 

Nyt on käymässä niin, että ihmiset tulevat käskettynä määräpäivänä rokotuttamaan itsensä vain kuullakseen, että rokotteet loppuivat tunti sitten. Eli varautukaa siihen, että kuluvan kevään aikana seisotte kymmenkunta kertaa rokotusjonossa. Tai sitten ottakaa teltta mukaan ja jääkää yöksi tai pariksi jonottamaan, kunnes pakasteauto joku aamu tuo lisää rokotteita.

Kaikista irvokkainta on kuitenkin se, että koska kukaan ei voi etukäteen tietää, kuinka monta rokotettavaa mihinkin rokotuspisteeseen saapuu, niin joihinkin pisteisiin jaetaan liikaa niitä niukkoja rokotteita. Jotka sitten menevät pilalle, kun joku unohtaa panna ylimääräiset päivän päätteeksi terveyskeskuksen keittiön pakastimeen.

Sanna Marinin sählääminen naurattaisi, ellei kyseessä olisi kansalaisten terveys. Mitään näin amatöörimäistä säheltämistä en muista aikoihin tapahtuneen näin tärkeässä asiassa. Johtunee varmaan siitä, että kassaneidit harvoin joutuvat käsittelemään niin suurta lukua kuin viisikymmentä tuhatta, puhumattakaan viidestä miljoonasta. Onhan se ymmärrettävää, että pää menee pyörälle niiden nollien kanssa.

Hallituksen täydellistä välinpitämättömyyttä kansalaisten terveydestä kuvaa se, että rokottamiseen olisi voitu valmistautua jo liki vuoden verran. Siinä ajassa olisi pystynyt rakentamaan minkälaisen ajanvarausjärjestelmän tahansa, jonka avulla rokotukset olisivat sujuneet jonottamatta, eikä yhtään rokotetta olisi mennyt hukkaan. Mutta millä sellaista ehtisi miettiä, kun on noita naistenlehtien haastatteluja buukattuna niin paljon.

Jos hallitus toimisi miehekkäästi, se myöntäisi kyvyttömyytensä ja antaisi homman ammattilaisten käsiin. Nyt on vaarana, että Teletapit tuhoavat osaamattomuudellaan kansalaisten terveyden ja hermostuksissaan siinä ohessa osaamattomuutensa peittely-yrityksillä myös kansantalouden. 

%d bloggaajaa tykkää tästä: