Politiikan iltarusko

On olemassa kahdenlaisia poliitikkoja. Sellaisia, joilla on mielessä isänmaan etu ja sellaisia, joilla on mielessä oma etu. Heidät erottaa puheesta. Jos poliitikko lupaa jotain sinulle tai kelle tahansa muulle kansalaiselle, hän kuuluu jälkimmäiseen joukkoon. 

Poliitikot ovat myös taitavia kertomaan siitä, kenelle pitäisi antaa. Harvemmin kuulet heidän kertovan, keneltä pitäisi ottaa. Jopa vasemman laidan poliitikot ymmärtävät, että hyvätuloisia on Suomessa niin vähän, että vaikka niiltä otettaisiin aivan kaikki, siitä ei riitä jaettavaa kovinkaan monelle.

Siksi poliitikot ovat ryhtyneet kasaamaan velkaa niiden niskaan, joilla ei ole äänioikeutta. Eli tällä hetkellä he jakavat velkarahaa, jonka joutuvat maksamaan tämän päivän lapset ja nuoret, kunhan siirtyvät työelämään.

Demareiden varapuheenjohtaja pahoitti mielensä siitä, että joku on kehdannut sanoa, että menoja pitää hillitä, koska tulot eivät tällä hetkellä riitä niiden kattamiseen. Mielestäni äänestäjien pitää pahoittaa mielensä siitä, että demareiden varapuheenjohtaja haluaa edelleen ottaa holtittomasti velkaa äänestäjiensä lasten piikkiin.

Tällä hetkellä valtion menot ylittävä valtion tulot suuremmalla summalla, kuin minkä valtio kerää vuosittain tuloja verottamalla. Budjetin tasapainottamiseen ilman menojen leikkaamista tarvittaisiin tuloveroprosentin tuplaaminen kaikilta veronmaksajilta. Eikä sekään riittäisi, koska hyvätuloisten veroastetta ei voi tuplata, sillä silloin se kohoaisi yli sadan prosentin. Mutta sekään ei riittäisi, sillä päinvastoin kuin mitä usein väitetään, myös valtion velka pitää maksaa takaisin aina kulloisenkin lainan eräpäivänä. Jos ne maksettaisiin takaisin kahdessakymmenessä vuodessa, se tarkoittaisi jokaisen palkansaajan veroasteen nelinkertaistamista. Jolloin myöskään keski- ja pientuloisille ei jäisi palkasta penniäkään käteen.

Jokainen valtio, joka ottaa tänään velkaa, joutuu kiristämään verotustaan tulevina vuosina. Tai leikkaamaan rajusti menojaan. Todennäköisesti joutuu tekemään molemmat. Siksi onkin aiheellista kysyä demareiden varapuheenjohtajalta, miksi hän vihaa niin suunnattomasti suomalaisia lapsia ja nuoria, että haluaa valtion edelleen velkaantuvan. Ymmärrän toki, että demareita äänestävien keski-ikä on niissä lukemissa, että uskovat pääsevänsä alta pois, ennen kuin velkapommi paukahtaa. Mutta aika monelle demareita äänestävällä on kuitenkin lapsia.

Niin että olisiko vastuullisempaa myös varapuheenjohtajan liittyä leikkausta kannattavien riveihin. Saattaisi muutama isoäiti ja isoisä pysyä puolueelle uskollisena. Ja saattaisihan se joitain nuoriakin houkutella, jos puolue lopettaisi nuorten velkaannuttamisen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: