Tungosta tiedotusosastolla

Marinin hallitus epäonnistui raskaasti rokotteiden hankinnassa maahamme. Miksi? No, ihan omin avuin. Pääministeri kulki nimittäin epidemian puhjettua ympäri Eurooppaa kehumassa, että hän on hoitanut hommansa niin hyvin, ettei Suomessa ole kummoisestikaan epidemiaa. Eivät tunteneet Marinia, vaan uskoivat rouvan puheita ja niinpä Brysselissä mietittiin, ettei Suomi taida tarvita rokotteita yhtä kipeästi, kuin muut Unionin maat. Jos pääministeri ei olisi kulkenut itseään kehumassa, meillä olisi tähän päivään mennessä rokotettu kaksinkertainen määrä kansalaisia. Niin kuin on rokotettu niissä verrokkimaissa, joista ei käyty Brysselissä itseään kehumassa.

Eikä osaamattomuus lopu edes siihen. Kun rokottamista ei ehditty kuudessa kuukaudessa miettiä, vajaa puolet maahan saaduista rokotteista lojuu jossain komerossa. Rokottajista on kuulemma pulaa, mutta ajatuskin siitä, että pyydettäisiin yksityiseltä puolelta apuja, aiheuttaa ideologista pahoinvointia.

Niinpä, kun on töpeksitty rokotteiden hankinnassa ja sen päälle möhlitty rokottaminen, teletappiosasto on keskittynyt kieltämään kansalaisilta, milloin mitäkin. Siinä ohessa hallitus kasvattaa työttömyyttä, joka syksyyn mennessä muuttuu pitkäaikaistyöttömyydeksi. Mutta ei huolta, Pasilassa sijaitseva valtion propagandayhtiö ei kysele minitereiltä koskaan hallitusohjelmassa mainitun 75 prosentin työllisyysasteen perään. Eivät kysele, koska ministerit päättävä Yleisradion toimittajien palkoista. 

Siksi Pasilan Propagandatoimisto lähettää arki-iltaisin yhdistetyn hallituksen tiedotustilaisuuden ja Marimekon muotinäytöksen. Sillä vähintään yksi teletapeista on tuossa puolen tunnin tosi-tv hupailussa pukeutunut Marimekon pussilakanaan. Pasilan sopulit eivät tietenkään kysy tiedotustilaisuuksissa ministereiltä mitään, vaan ajavat ulos kunnon itä-Saksan malliin joka ilta samat löpinät.

Koomisinta on se, ettei hallitukselta onnistu edes tiedottaminen. Ja se ei ainakaan ole resursseista kiinni. Valtioneuvoston tiedotusosastolla on 24 palkattua tiedottajaa, eli liki 1.3 tiedottajaa kutakin ministeriä kohden. Tuo 1.3 asettuu raameihinsa, kun muistetaan, minkälaisia vaikeuksia oli saada vanhuspalvelun mitoitus nostetuksi 0.7:ään. Marinin hallituksen mielestä vanhukset siis selviävät 0.7:llä, mutta ministerien hoivaamiseen tarvitaan kaksinkertainen miehitys. Kannattaa pitää myös mielessä, että ei siinä tietenkään ole vielä kaikki. Totta kai vastuuministereillä on sen lisäksi tiedottamisen tukena muutama ministeriön tiedottaja. Tuo kahdenkymmenen neljän ”ammattilaisen” tiedotuskomppania asettuu raameihinsa, kun muistetaan, että muutamat pienet paikallislehdet saavat samankokoisella toimituksella aikaan sanomalehden joka arkipäivä.

Kun hallitus ei saa maahan rokotteita, eikä rokotetuksi edes niitä muutamaa, joille olisi rokotteita, pitänee ryhtyä lyömään vetoa. Kumpi on syksyllä heikommassa hapessa, kansanterveys vai kansantalous? Mitä veikkaatte? 

%d bloggaajaa tykkää tästä: