Palsamointipaketti

Suomalaiset kansanedustajat ovat innoissaan Unionin ”elvytyspaketista”. Joka ei elvytä Suomen taloutta. Eihän sellainen voi elvyttää, jos jää neljä miljardia tappiolle heti lähdössä. Sillä sen verran enemmän me maksamme, kuin ”saamme”.

Jotkut selittävät sitten, että kyllähän me siitä hyödymme, kun Unioni pumppaa rahaa markkinoille. Sen pumppaamisen ansiosta kuulemma alkaa vimmattu vilske vientisatamissamme. Saanen sitäkin huuhaata epäillä. Tai ei sitä tarvitse edes epäillä, asian saa selvillekin, jos haluaa. Ilmeisesti kansanedustajamme eivät halua.

Katsotaan ensin, minne Unioni syytää sitä 750 miljardin yhteisvelkaa. Economist lehden arvion mukaan velasta tungetaan Italiaan reilu 200 miljardia. Hyvä niin, varmaan tarvitsevat ilmaista rahaa, kun työnteko ei tunnu sielläpäin kaikille maistuvan. Tai jos maistuu, veronmaksaminen ei sitten ainakaan maistu. Kyllä kai se sitten saattaa olla jonkun mielestä oikein, että suomalaiset veronmaksajat maksavat raskaampia veroja, jotta Luigin ei tarvitse maksaa.

Tarkastellaan seuraavaksi, kuinka vimmatusti tuo summa piristää teollisuutemme vientiämme Italiaan. Jospa se vaikka kaksikertaistuisi avustusmiljardien johdosta? Viime vuonna vientimme sinne oli 1.7 miljardia. Eli tupla olisi 3.4 miljardia. Voi pahus, oltaisiin senkin jälkeen raskaasti tappiolla. Ja kyllä vähän epäilen sitäkin, ettei se vienti tuplaannu. Suurin vientiartikkelimme tuohon saapasmaahan, kun on pizzalaatikoissa käytettävä pahvi. Tuskin Paolo ahtaa naamaansa monin verroin pitsaa, vaikka lähettäisimme hänelle tuplasti enemmän suomalaisten verorahoja.

Saksa on Unionin maista suurin vientimarkkinamme, liki kymmenen kertaa Italiaa suurempi. Mutta kas, Saksakin on nettomaksaja tässä ”elvytyspaketissa”. Eli on olemassa riski, että vienti Saksaan sakkaa, kun ostajilta viedään rahat. Joten ei kannata panna kovinkaan rutosti rahaa sille arvalle, joka olettaa viennin Horstille ja Hannalorelle kasvavan. Eikä taida Göran Göteborgissakaan lisätä ostoja Suomesta, koska Ruotsikin on nettomaksajien joukossa.

Kun listaa tarkastelee eteenpäin, käy ilmi, että eniten ”elvytyspaketista” hyötyvät ne EU-maat, jonne meillä on vähiten vientiä ja vähiten ne, jonne meillä on eniten vientiä. Niin että millä ihmeen matematiikalla edustajamme laskevat Suomen hyötyvän tästä ”elvytyksestä?

Rehellinen nimi koko ”elvytyspaketille” olisikin palsamointipaketti. Siis paketti, jonka tarkoituksena on palsamoida Välimeren maiden pystyyn kuolleet yritykset edes hetkeksi aikaa elossa olevan näköisiksi.

Rahan syytäminen Välimeren maihin on hölmöläisten peitonjatkoa. Miten siellä yritykset yhtäkkiä alkavat menestyä, kun potentiaalisten asiakasmaiden asukkaiden verotusta joudutaan kiristämään ja julkisen sektoriin menoja leikkaamaan?

Jos Suomi kaataa palsamointipaketin, Euroopan veronmaksajat kiittävät.

%d bloggaajaa tykkää tästä: